måndag 9 december 2013

Laxcup Vättern 2013

Då var årets Laxcup över och det blev en trög historia för oss i Team Va/HSF.

Första dagen bjöd på en hård nordvästlig vind som gjorde att det  blev riktigt kallt på sjön. Vi tuggade på en stund på morgonen utan hugg men vid halv 10 tiden fick vi dubbelhugg på vad vi hoppades skulle vara godkända laxar men icke det. Upp kom istället två förkorta laxar. Vi körde på hela dagen utan någon godkänd lax. Upp kom istället två för små laxar till och tre rödingar. Ledde efter första dagen gjorde Borgs Motor som hade tre godkända och även största lax med en fisk på dryga 7 kg.

Andra dagen började med att vi fick bryta is och hugga loss båtar. Riktigt kallt alltså men en riktigt fin morgon som tyvärr enligt prognoserna skulle övergå i snö och blåst. Dagen förkortades där med och vi skulle vara i hamn senast klockan 13. Vi hann dock inte fiska så länge innan tävlingen bröts då ovädret både kom tidigare och med mer kraft än man räknat med så färden in till hamnen blev ingen trevlig historia.
Även idag blev vi utan godkänd fisk och den enda påhälsning vi hade var av en riktigt fin öring.
Vann gjorde Borgs Motors vars laxar från gårdagen visade sig räcka till segern. Grattis!

Lite dåligt med bilder från helgen men här kommer ett par iallafall.
Riktigt mysigt var det på söndagen.

Kallt kallt kallt.

Har även glömt att uppdatera om att jag köpt en ny båt. En Ryds 535DL som jag hoppas ska ge oss i Team HSF många roliga fiskedagar framöver.
Lite dålig bild men enda jag har.







På återseende!
Vice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar