torsdag 18 juni 2015

Göspremiär med elektroniska besvär

Då var det äntligen dags för göspremiär! Grisvädret som var ute kunde inte stoppa oss, då suget blivit för stort för att komma ut på sjön och få i grejerna och fiska ett par timmar! Vi sjösatte i Brosundet strax innan klockan fem och grejerna var i strax efter klockan halv sex. Sällskap i båten för dagen var Gästfiskar-Dögl som även han ville trotsa skitvädret som är för tillfället för att komma ut på sjön! Regnet sipprade ner utan en antydan till att sluta. Strax efter att sista spöt kommit i, så började en av paravanerna att rycka ett par snabba gånger och ett snabbt mothugg gjorde och fisken var krokad!
Upp kom en lite gös på 57 cm som så många gånger förr valde att svälja en Nilsmaster i färgen "tiger" (ingen aning om vad färgen heter på riktigt) som var blyad med 30 gram. Skönt att vara på banan med ett snabbt hugg.
Årets första gös.

Strax efter hugget slutade det regna vilket var riktigt skönt! Men det dröjde inte länge innan de kom tillbaka och då med förnyad kraft! Det gick ett par timmar utan hugg, då plötsligt stannar motorn och när den ska startas så är den helt död...... Den ger inte ifrån sig ett ljud när vi försökte att starta den. Dögl börjar ta Paddel för att ro oss in mot en brygga en dryg kilometer bort (Det skulle ta sitt tag med en halvtrasig paddel). Men efter tjugo minuter så startar den! Så himla skönt! Vi beslutar oss då för att inte chansa och köra vidare utan beger oss hemåt mot bryggan för att ta kväll. Troligtvis så är det nån form av glapp i gasreglaget som gjorde att det inte gick att starta...? Hedersordförande som är en mekare av rang ska kika närmare på det under kommande dagar, då man själv är en riktig novis på allt som har med motorer att göra.... Så blir förhoppningsvis nya tag på gösen nästa vecka! Hoppas då också att temperaturen stiger så vattentempen höjs ett par grader för att bättra på fisket!
Trevlig midsommar och skitfiske på er! / Presidenten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar