Då det det senaste dagarna varit riktigt blåsigt har det inte blivit någon tur ut på sjön utan istället så testade jag ett riktigt smaskigt gösrecept här i veckan som jag verkligen kan rekommendera:
4 port.
6 färdiga
gösfiléer (Gärna egen-fiskad för bästa resultat)
4 dl vitt
vin
5
schalottenlökar
5 dl crème
fraiche
2 dl riven
parmesanost
2 pkt bacon
svartpeppar
salt
smör
Garnering:
1 kruka
persilja
1 citron
Gör såhär:
Strimla
bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på
hushållspapper.
Finhacka
schalottenlöken, lägg den i en kastrull och tillsätt det vita vinet. Låt vinet
koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och
riven parmesanost samt baconen. Värm upp så att osten smälter, smaka av med
salt och peppar.
Tillsätt
smör i stekpannan och stek gösfiléerna ett par minuter på varje sida, Salta och
peppra.
Lägg de
färdigstekta filéerna i en ugnssäker form och häll på ostcremen, ställ in i
mitten av ugnen på 175 i ca 20 minuter eller tills ytan har fått en gyllenbrun
färg.
Garnera
gösen med hackad persilja strax innan servering samt pressad potatis och en
sallad eller grillad sparris.
Lycka te i köket å skitfiske på er/ President
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar