måndag 25 januari 2016

Nytt HSF-rekord på abborre

Jag och presidenten har spenderat helgen på isen där vi framförallt varit på jakt efter fina gäddor. Men det skulle visa sig att det var en annan art som blev dessa två dagars höjdpunkt. 

Lördagen tillbringade vi på Hjälmaren men det blev ingen succé. Vi lyckades inte landa någon fisk alls utan fick istället glädja oss åt gästfiskare Hilmerssons matsäck som innehöll allt man kan tänka sig i mat och dryckesväg.

Söndagen tog vi sikte på en mindre sjö där vi hoppades kunna lura årets första ismete-gädda. Det lyckades vi också med men det var inga gäddor att skryta med. Vi landade ett antal små snipor innan en ny vippa signalerade fisk. Vi räknade med ännu en liten gädda men istället kommer en för oss gigantisk abborre upp. Sjukt överraskade och glada inser vi att det är nytt HSF-rekord med råge. Abborren var 44cm lång, 15cm hög och vägde 1420gram.
Stort grattis till presidenten! 


 
Som synes på bilderna var det en ärrad gammal krigare vi hade lyckan att fiska upp och släppa tillbaka.
Vi fiskade vidare men fisket dog ut mer och mer, och fram på eftermiddagen beslöt vi oss för att packa ihop efter vad som tillslut blev en mycket lyckad helg.

På återseende!
Vice

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar