söndag 18 augusti 2013

Bottensjöns abborrerace

Bottensjöns årliga abborrerace blev återigen en succé! Förra året var det mest en tävling mellan Team MSF och  Team HSF där MSF gick vinnande ur förra årets tävling efter en mycket jämn tävling! Till årets upplaga hade flera båtar anmält sig; startfältet bestod i slutändan av  sex team. Dessa var Big Pike, Team MSF, Team JSF, Carpe Piscem, Team Ensamseglarna och vårt eget Team HSF bestående av mig(president) samt vice president och gästfiskare tillika Bottensjökunniga Robin(”Ragge”) Ragnarsson. Det var en glad men samtidigt allvarsam skara som hade samlats vid Sjönäs brygga beläget i västra delarna av Bottensjön för start!

Team HSF hade ett trögt fiske under tävlingens första timme.  Flera av de andra båtarna vittnade om att första timmens fiske hade varit deras bästa vilket framkom när tävlingen diskuterades i efterhand. . Efter denna första timme så föreslog Ragge att vi skulle förflyta oss vilket vi gjorde och det gav resultat. Abborre efter abborre nappade på våra två ”stjärtade” jiggar i colabrun och lila färg. Det var tydligt att det var dessa färger som gällde för dagen. Det otroliga abborrefisket fortsatte i närmare två timmar. Det var ren och skär fiskeglädje i ett sommarhett Västergötland. Gäddorna var även på hugget och 4-5 gäddor kunde dras upp men dessa fick fint simma tillbaka. Efter detta dog fiskelyckan ut successivt och sista timmen trollade vi lite utan större resultat. Då vi sett flera båtar dra en hel del fisk i början av tävlingen då vår båt inte dragit särskilt mycket så var det svårt att sia om utgången. Givetvis visste vi att vi haft riktigt bra fiske, men det kunde vara så att även andra båtar haft stor fiskelycka!

Efter fyra timmars fiske och då samtliga båtar hade vägt in sin fångst så var det med stor marginal som Team HSF kunde överta förstaplatsen från fjolårsvinnarna Team MSF. Slutplaceringarna i övrigt blev:

1.      Team HSF

2.      Team MSF

3.      Big Pike

4.      Carpe Piscem

5.      Team Ensamseglarna, Team JSF

I övrigt så var tävlingen en succé bland deltagarna. Till nästa år då abborreracet går av stapeln är målet att lyckas få med över 10 båtar till start. Se till att boka in första söndagen i augusti redan nu!

HSF tackar för visat intresse och vill samtidigt passa på att uppmana alla att följa oss på twitter där det uppdateras live när vi fiskar! https://twitter.com/HulangensSF

På återseende/ Eder President

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar