Vice vevar in gös! |
3,4 kg |
Efter detta bommades ett hugg
till innan det var dags att styra båten hemåt! En fin kväll både vad det gällde
väder och fiske!
Mellangösen på 2,4 kg togs upp för att dagen efter hamna
på grillen och detta var receptet som ledde fram till en grymt god måltid. Tål
att testas!
(Inspiration från ARLA´s webb måste medges)
Tillagning:
·
Riv gurkan grovt på
hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Låt kräftstjärtarna rinna
av och grovhacka dem. Pressa ur gurksaften, blanda gurka med kräftor,
matyoghurt, vitlök och peppar.
·
Pensla fisken med
smör-& rapsolja och krydda med salt, vitlökspulver och svartpeppar. Grilla fisken 3
– 4 min på varje sida.
·
Till detta serverades
färskpotatis. Dessa sköljdes av och skrubbades. För att sedan klyftas upp och
vara inne i ugnen i cirka 45-50 min på 200 grader.
Kräfttsatsiki:- 1⁄2
gurka
- 1 tsk salt
- 150 g
kräftstjärtar
- 2 dl Arla
Köket® matyoghurt
- 1 pressad
vitlöksklyfta
- 1 1⁄2 krm svartpeppar
Får tacka för visat intresse. Följ oss gärna på twitter där det uppdateras live när vi fiskar! https://twitter.com/HulangensSF
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar