torsdag 1 augusti 2013

29 juli! Härligt fiskeväder!

Vice vevar in gös!
3,4 kg
Efter den senaste tidens gösfiske och fiskarna vi har fått upp fanns det hopp om att även denna kväll skulle kunna avslutas med god fångst och ett stort leende på våra läppar.  Huggen vi fått under senare tid har skett sen kväll samt tidig natt. Så vi blev riktigt taggade då det nappade knappt en kvart efter vi kommit ut på sjön och hade fått i spöna. Det var ingen groving men en fisk är alltid en fisk. Efter detta bommades ett hugg kort därefter. Efter detta så infann sig väntan och det blev lugnt på nappfronten. Det dröjde ända fram till elvasnåret innan de var dags för napp igen och det kom med besked. Strax efter att det första spöets lina hade börjat tjuta så började det göra likadant i det andra! Två fina gösar kunde halas in. Den ena med en vikt på 2,4 kg och den andra som var större vägde 3,4 kilo! Lycka i båten!

Efter detta bommades ett hugg till innan det var dags att styra båten hemåt! En fin kväll både vad det gällde väder och fiske!

Mellangösen på 2,4 kg togs upp för att dagen efter hamna på grillen och detta var receptet som ledde fram till en grymt god måltid. Tål att testas!

(Inspiration från ARLA´s webb måste medges)

Tillagning:

·         Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra ca 15 min. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa ur gurksaften, blanda gurka med kräftor, matyoghurt, vitlök och peppar.

·         Pensla fisken med smör-& rapsolja och krydda med salt, vitlökspulver och svartpeppar. Grilla fisken 3 – 4 min på varje sida.

·         Till detta serverades färskpotatis. Dessa sköljdes av och skrubbades. För att sedan klyftas upp och vara inne i ugnen i cirka 45-50 min på 200 grader.
Kräfttsatsiki:
  • 12 gurka
  • 1 tsk salt
  • 150 g kräftstjärtar
  • 2 dl Arla Köket® matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 12 krm svartpeppar


Får tacka för visat intresse. Följ oss gärna på twitter där det uppdateras live när vi fiskar! https://twitter.com/HulangensSF
På återseende/ President

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar