lördag 7 juni 2014

Kanondag på Vättern

Igår var det dags för ett pass på Vättern. Vi utgick från Hjo och lämnade hamnen efter halv sju. Det var lite trögt till en början men vi hade några bomhugg så vi tuggade vidare. Vid 10 small det på ett ytspö och en precisare lax som fick gå tillbaka hade huggt över en apex. 

Jag hade satt en blänkelänga längst ner på riggen men skulle testa och plocka bort den för det verkade ju inte funka speciellt bra. Lyckades även tappa i den men det gjorde inte så mycket för nu började hugga nästan konstant fram till klockan halv två-två. Tog kanske tjugo min från att jag hade tappat i den där blänkeskiten tills vi hade lyckats få upp en Grandslam! 


Nöjda krigare i båten nu efter dessa fiskar som bjöd upp till grym kamp. Laxen var 79 lång och vägde 4,3kg. Öringen vägde prick 2 pannor och Knuts röding förblev nog ovägd men var 56cm.

Det fortsatte hugga och vi kunde tillslut räkna in 9 fiskar i båten med laxen och därefter en öring på 2,5kg i topp. Alla utom en eller två fiskar var godkända idag varav fem fick åka båt. 

Det som funkade bäst idag var löja i VK skalle som drogs fram på 8m. Även apex i ytan gick fint. 

Lite bilder från igår.





Det var allt för idag och tack till besättningen för en riktigt rolig och fin dag på Vättern! 

På återseende! 
Vice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar