måndag 10 augusti 2015

Gösdraget

I helgen har jag och farsan varit med på Gösdraget på Skagern. Jag hade aldrig varit där och fiskat förut medan far min hade varit där några gånger så förväntningarna var rätt små. 
Vi fick efter ett par timmar första hugget på ett ytspö som vi tappar rätt så snart. Tungt men vi kör vidare och tjugo minuter senare hugger det på riggen. En gös på 54cm kommer upp och det känns riktigt skönt med en godkänd fisk. Vi kör vidare och får två gäddor varav en var godkänd. Vi får också en för liten gös innan dagen är slut och vi styr mot hamnen. 


Vi ligger på 18e plats efter första dagen och när det är dags för andra dagen hoppas vi kunna klättra några placeringar. 

När starten går på söndagen har vi plockat in ett nyförvärv i form av Per Andersson från Hova som är en rutinerad Skagern-fiskare. Vi väljer att köra ut mot Storgrund och lyckas där få tre godkända gäddor med en på 5,2kg som störst samt bränna en fisk. 
När vi har kört lite mer än halva dagen vill dagens nyförvärv att vi ska göra en förflyttning vilket vi gjorde. Vi hinner inte få i alla spö innan vi lyckas landa en gös på två kg. Minst sagt lyckad förflyttning och vi kör vidare i samma område resten av dagen i hopp om att vi ska lyckas lura någon gös till. Tyvärr är det enda som kommer upp en abborre. 

Vi klättrar ändå några placeringar och slutar på en 11e plats av drygt 40 båtar vilket vi är nöjda med. 

Det var allt för denna gång. 
Skitfiske! 
Vice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar