lördag 13 juli 2013

Födelsedagsfiske


Födelsedagsfiske 10/7- 13

Äntligen dags för fiske igen! Vi får även gratulera presidenten på födelsedagen och var är det bästa stället att fira hans födelsedag om inte på sjön. Till ett blåsigt och gråmulet väder styrde båten ut mot nya äventyr. Uppumpade med självförtroende gav sig HSF båten ut mot ett nytt försök att fånga storgösen. Kunde det här vara dagen då vi äntligen lyckas få upp en större gös?
Efter att samtliga spön var i sjön var det bara att vänta på huggen som skulle komma! Det dröjde inte länge innan det blev ett dubbelhugg och då hade vi knappt bara varit ute i en 45min. Två gösar direkt; kunde det börja så bra för HSF- båten? Vi märkte dock direkt efter mothugg att det var gädda som nappat på båda spöna och det var små sådana också. Det var bara att  tuffa vidare men det dröjde inte länge innan linan började tjuta från det nyinköpta spöt dagen till ära! Det blev en liten gös som fick se dagens ljus men fick lika fort simma tillbaka!
Efter detta var det sjukt segt fiske i närmare två timmar innan gös nummer två kunde landas och även denna var liten i storleken.
Vart var den större gösen? Efter att ha puttrat på ett tag till valde vi därför att förflytta oss in på lite grundare vatten och detta gav resultat direkt! Tredje gösen för dagen landades och vikt på denna var 2,4kg, något större än de föregående! Vi hann inte mer än att ”releasa” gösen innan det tjöt till i linan på spöt bredvid. Vice gjorde ett snyggt mothugg och fisken var krokad, in kom en något mindre gös. Vikt på denna var 1,7kg.



Vice President! 1,7kg
Det var alltså fjärde gösen för kvällen vilket var tangerat rekord för HSF -båten under en kväll. Kunde det bli fler var nu frågan både jag och Vice undrade?!  Även denna gång dröjde det inte länge innan ena paravanen for bakåt och linan började tjuta! Då motthugget skulle sättas in hade fisken släppts och två besvikna herrar fick sätta sig ner igen och vänta. Strax där efter hände samma sak igen. Svårflörtat värre! 4 hugg inom en halvtimme tydde på att mer skulle komma då klockan bara var halv elva vilket innebar att det fanns ett par timmar kvar innan hemfärd! Efter lite mindre än en halvtimme så var det åter dags för napp! Mothugget satt där det skulle från presidenten och in kom en riktigt fin gös! Nytt PB för president på 3,7kg!

Då vi både sett och hört om större gös i sjön så var ändå tanken på 5-6-7 kilos gösen där! Så vi nötte vidare och det dröjde inte länge innan ena spöt böjde till sig ordentligt på ett sätt som vi inte sett tidigare då vi varit ute! På 15fot ca 5 meters avstånd från båten sliter sig gösen ner i djupet igen… Det ofattbara hände och en nedstämd Vice satte sig åter ner igen. Kunde det ha varit gösen vi ägnat ex antal timmar åt att fiska upp? Med humöret nere på bott så bar det av hemåt men vi får ändå glädjas åt 5 gösar under en kväll vilket är rekord för HSF! Något som höjde lagkänslan och stämningen i båten var att Vice levererade, den kanske godaste kräftröra-baguetten i Skaraborg, till Presidentens ära på bemärkelsedagen.

Får tacka för visat intresse följ oss gärna på twitter där det uppdateras live när vi fiskar! https://twitter.com/HulangensSF

På återseende/ Eder President

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar