lördag 11 juli 2015

Fint recept på gösen som testades i veckan!

Då det det senaste dagarna varit riktigt blåsigt har det inte blivit någon tur ut på sjön utan istället så testade jag ett riktigt smaskigt gösrecept här i veckan som jag verkligen kan rekommendera:

4 port.

6 färdiga gösfiléer (Gärna egen-fiskad för bästa resultat) 
4 dl vitt vin
5 schalottenlökar
5 dl crème fraiche
2 dl riven parmesanost
2 pkt bacon
svartpeppar
salt
smör


Garnering:
1 kruka persilja
1 citron

Gör såhär:
Strimla bacon och knaperstek i panna. Häll upp det knaperstekta baconet på hushållspapper. 

Finhacka schalottenlöken, lägg den i en kastrull och tillsätt det vita vinet. Låt vinet koka ihop tills bara ett par matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche och riven parmesanost samt baconen. Värm upp så att osten smälter, smaka av med salt och peppar.

Tillsätt smör i stekpannan och stek gösfiléerna ett par minuter på varje sida, Salta och peppra.

Lägg de färdigstekta filéerna i en ugnssäker form och häll på ostcremen, ställ in i mitten av ugnen på 175 i ca 20 minuter eller tills ytan har fått en gyllenbrun färg.

Garnera gösen med hackad persilja strax innan servering samt pressad potatis och en sallad eller grillad sparris.

Resultatet!


Lycka te i köket å skitfiske på er/ President 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar